|
|
|
|
![]() |
För 4 personer: 150 g mozzarella 1 aubergine 4 soltorkade tomater i olja 1 bifftomat 1 burk pestosås 4 vita brödskivor olja 4 msk riven parmesanost sallad |
1. | Sätt ugnen på 225 grader. |
2. | Dela mozzarellan i fyra skivor. Skär åtta cm tjocka skivor av auberginen, strö salt på dem och låt skivorna ligga en stund. Strimla de torkade tomaterna. |
3. | Skär ut rundlar, ca 7 cm i diameter, ur brödskivorna. Stek dem frasiga i lite olja. Torka av aubergineskivorna och stek dem lätt bruna på båda sidor i olja. |
4. | Lägg brödskivorna på bakplåt och täck med skivor av tomat, aubergine, mozzarella, en sked pestosås, strimlade tomater och på toppen aubergine. Strö på riven ost och ställ in i ugnen 5-10 minuter tills mozzarellan har smält och grönsakerna är varma. Servera genast med grönsallad. |
![]() |
För ? personer: |
![]() |
För 4 personer: Frukt: |
1. | Ställ 4 fyra flata tallrikar på värmning. Koka upp en kastrull vatten. Skala ev och tunnskiva den frukt som valts. |
2. | Vispa gulor och socker pösigt i en mindre, rostfri kastrull eller bunke. |
3. | Tillsätt vinet och vispa livligt över vattenbad tills såsen tjocknar. |
4. | Fördela på tallrikar och lägg frukten i mitten. |