|
med hetta |
|
|
För 10 personer: Till majonäs: |
|
Gör så här:
1. | Lägg äggulor och senap i en rundbottnad skål. |
2. | Vispa ner oljan. Först droppvis sedan i en jämn stråle. |
3. | Rör ner salt, chilisås, sambal oelek och vitpeppar. |
4. | Låt majonäsen stå i kylen ca 1 timme så att smakerna får tid att gå ihop. |
5. | Skala räkorna. Dela ananasen på längden. Skär 5 klyftor av varje halva. |
6. | Skär loss fruktköttet från skalet och skär frukköttet i bitar som sedan läggs tillbaka på skalet. |
7. | Lägg räkorna ovanpå ananasbitarna. Servera tillsammans med majonäsen. |
För 4 personer: Garnering: |
|
Gräslöksås: 2 dl creme fraiche 1 dl grönsaksbuljong 1 dl vitt vin tsk ljus maizenaredning salt peppar 2 msk klippt gräslök några blad dragon |
1. | Lägg laxen i marinad 1 h. |
2. | Sätt in i ugnen 225 grader i 10 - 15 minuter |
3. | Garnera |
4. | Vispa ihop såsen i en kastrull - låt sjuda några minuter. |
För 4 personer: 1 liter mogna jordgubbar Citronkräm |
1. | Skölj och rensa jordgubbarna men spar, med stjälkarna kvar, de fyra vackraste bären till garnering |
2. | Strö litet socker över bären. Vispa ej ihop krämen förrän strax innan den skall serveras. Rör då äggulor och socker till en pösig toddy och smaksätt med citronsaft. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i toddyn med hjälp av gummiskrapa. |
3. | Fördela det mesta av citronkrämen i fyra portionsskålar och lägg försiktigt jordgubbarna ovanpå. Garnera med en klick kräm samt ett vackert bär och servera desserten genast. |