|
|
|
|
För 4 personer: Till såsen: |
|
1. |
Sätt ugnen på 200 grader. Rensa räkorna till såsen. |
2. |
Klyv avocadon och förvärm den 5 min i ugnen. |
3. |
Öka ugnsvärmen till 250 grader. Lasta räkorna på avocadohalvorna, häll sås över och runtom. |
4. |
Gratinera 5 - 10 min, garnera med färskt grönt och servera omgående. |
För 4 personer: 4 bitar oxfilé á 150 g 50 g Cantadou vitlök 1 krm svartpeppar 1 tsk salt smör till stekning Sås 1-2 schalottenlökar ½ vitlöksklyfta 100 g Cantadou vitlök 1 dl torrt vitt vin 3/4 msk ljus fransk senap 2 dl vispgrädde ½ tsk salt |
1. |
Såsen kan göras klar innan köttet anrättas. Hacka och fräs löken glansig i lite smör. Pressa ner vitlök. |
2. |
Tillsätt osten, låt den smälta. |
3. |
Rör ner vin, senap, grädde och låt såsen puttra till simmig konsistens. Smaka av den med salt och svartpeppar. |
4. |
Köttbitarna plattas ut så att de kan vikas kring en rågad tesked av osten. Tryck till runt kanten. Peppra. |
5. |
Stek köttbitarna vackert i smör över kraftig värme så att de får fin färg utanpå men är rosa inuti. Salta under stekningen. |
6. |
Lägg upp köttet på varma tallrikar och häll såsen över. Pressad potatis serveras till och färsk sallad. |
För 4 personer: Mangopuré: |
Det höga glaset är fyllt med överraskningar. Heta björnbär, kall-frasig champangesorbet, len fruktpuré. Ovanpå allt detta en spritsad "gräddrosett", några dekorbär och slutligen t o m ett grönt litet blad.
Vin- eller champangesorbet | |
1. |
Rör socker och vin tills sockret löst sig. Sätt in i en vid bunke i frysen och rör emellanåt tills massan blivit som en issörja |
2. |
Vispa vitorna fast och blanda ner dem. Frys på nytt. |
3. |
Vispa upp sorbeten med elvisp någon halvtimme eller timme före serveringen. |
Mangopuré | |
1. |
Skala frukten och skär loss fruktköttet med liten vass kniv. |
2. |
Kör frukt och keso till slät puré i mixer eller passera genom sikt. |