|
|
|
|
För 8 personer: Rödvinssåsen |
|
Gör så här:
1. | Salta och peppra köttet och bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnsäkert fat, låt kallna |
2. | Rör ihop ost, nötter och créme fraiche. Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 minuter. Vispa ner maizena utrört i lite vatten. Hit kan du förbereda. |
3. | Sätt ugnen på 225 grader. |
4. | Lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58 grader, ca 10 minuter om köttet önskas rosa. |
5. | Värm såsen och vispa ner smöret i klickar. |
6. | Servera köttet med såsen och klyftpotatis. |
För 4 personer: Kräm |
|
1. | Sätt ugnen på 275 grader. |
2. | Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull. Värm under vispning tills krämen blir tjock Obs! Krämen får ej koka. |
3. | Smaksätt med vanillinsocker |
4. | Tina hallonen något. Skala äpplen och bananer. Skiva bananerna. Skär äpplena i tunna klyftor. |
5. | Lägg frukt och bär i fyra portionsformar eller i en stor form. Häll krämen över. Gratinera i ugnen ca 5 minuter. |