|
|
|
|
![]() |
För 1 personer: 1 mozzarellaost ½-1 tomat kummin timjan salt grovmalen svartpeppar olivolja vinäger färsk basilika |
Gör så här:
1. |
Skär mozzarellan och tomaten i skivor. |
2. |
Lägg upp varannan ost, varannan tomat i en lång rad på en tallrik. Strö över några nypor kummin och timjan. Lite salt och peppar. Häll över olivolja och vinäger efter smak. Toppa med basilika. |
För 6-8 personer: ½ dl kakaolikör, kaffelikör, konjak eller rom 2 dl starkt kaffe 4 äggvitor 4 äggulor 1 1/4 dl strösocker 400 g mascarponeost eller 400 g philadelphia creme cheese + 2 msk créme fraiche skal av 1 citron skal av 1 apelsin 20-24 (ca 200 g) kex: savoiardi, biscotti eller löffelbisquits 2-3 msk kakaopulver |
|
Gör så här:
1. | Brygg kaffet och låt kallna. Blanda med likör. |
2. | Vispa äggvitorna till hårt skum. |
3. | Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt. |
4. | Blanda i mascarponeost eller philadelphia utrört med créme fraiche i gulor och socker. |
5. | Smaksätt med citron- och apelsinskal. |
6. | Vänd ner äggvitorna med stora luftiga tag. |
7. | Doppa kexen hastigt på båda sidorna i kaffelikören. Lägg undan för undan ett lager i botten på formen. |
8. | Täck med hälften av mascarponesmeten. |
9. | Lägg resten av kexen doppade i kaffelikörern på smeten och resten av smeten ovanpå. |
10. | Ställ in i kyl 2-3 timmar eller över en natt. |
11. | Servera med siktat kakaopulver över hela ytan eller randigt |